joi, 8 ianuarie 2015

goji la slabit

Daca nu ai auzit de fructele Goji, trebuie sa stii ca sunt niste fructe provenite din China, cu un gust dulce-picant, care sunt folosite din ce in ce mai des in curele de slabire. Cu toate ca eficienta lor a fost dovedita si ca au extrem de multe elemente benefice in compozitie, foarte multi oameni se intreaba daca aceste fructe ingrasa sau slabesc, in conditiile in care au un continut caloric destul de mare: 350 de calorii la 100 de grame. Evident, un astfel de continut caloric ar trebui sa fie de evitat. Nu si in cazul fructelor de Goji insa, care desi au foarte multe calorii, ajuta la slabire.

Cum este posibil sa slabesti?

Slabesti datorita fibrelor pe care le contin. Aceste fibre ajuta la mentinerea masei musculare si ajuta corpul sa arda mult mai repede grasimile. In plus, elimina si nevoia de dulce, in asa fel incat, odata ce ai consumat fructe de Goji nu vei mai avea nevoie de prajituri sau de ciocolata.
Evident, nu sunt recomandate doar pentru slabire, fiind deosebit de importante si in nutritie si ajutand la mentinerea corpului sanatos.
Fructele Goji, slabesc sau ingrasa

Care este compozitia fructelor de Goji?

Daca vei analiza tot ceea ce contin aceste fructe, vei descoperi nu mai putin de 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau selenium, 18 aminoacizi si 8 substante esentiale vietii. De asemenea, vei descoperi vitamina C in cantitati foarte mari si vitaminele B1, B2, B6 sau vitamina B12 despre care puteti sa cititi mai multe aici. O alta vitamina care isi face aparitia, este vitamina E, o vitamine destul de rar intalnita in alimente, si ea extrem de benefica in corpul oricarei persoane.
Toate aceste elemente vin cu beneficii imense, printre care stimularea imunitatii, ajutor puternic in digestie sau scaderea nivelului de colesterol.
Odata ce ai inceput sa consumi fructe de goki vei descoperi ca esti mult mai energic, ca poti dormi foarte bine si ca nu mai ai aceeasi senzatie de foame ca inainte.

Cum se consuma fructele de Goji?

In general, fructele de Goji pot fi gasite intr-o forma uscata. Acestea pot fi consumate in compozitia unor iaurturi sau a salatelor, insa pot fi folosite si in ceaiuri, la fel de nutritive ca si fructele. Atunci cand iti faci ceaiuri de Goji, este bine sa nu arunci fructele, ci sa le mananci imediat dupa ce ai terminat de baut ceaiul. Vei descoperi in scurt timp ca ai un corp sanatos si energic.

Sursa: slabescu.ro